Alessandro Michele, Toon Me Je Kantoor En Zeg Me Wie Je Bent

Hoe iemand zijn kantoor inricht, vertelt veel over wie hij of zij is. Zo zegt men toch. Laten we een kijkje nemen in het kantoor van Alessandro Michele, creatief directeur van Gucci. Wie is deze man en hoe ziet de werkplek van deze intrigerende ontwerper eruit?

Na het pijnlijke vertrek van Frida Giannini, samen met haar partner en ex-CEO Patrizio di Marco, wordt de relatief onbekende Alessandro Michele in januari 2015 aangesteld als de nieuwe creatief directeur van het Italiaanse luxehuis. De opdracht: het tanende Gucci opnieuw op de rails krijgen. Hij krijgt carte blanche, en gooit radicaal het roer om met gedurfde excentrieke creaties. Met instant succes. Datzelfde jaar wordt Michele door het British Fashion Council uitgeroepen tot beste internationale ontwerper. Een jaar later, in 2016, mag hij de International Award van de Council of Fashion Designers of America in ontvangst nemen.

Alessandro Michele, Toon Me Je Kantoor En Zeg Me Wie Je Bent - LifeStyleTalks

Krantenverkoper

Alessandro Michele wordt geboren op 1 januari 1972, in Rome. Zijn vader is technicus voor de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia, zijn moeder werkt in de filmindustrie voor Rank Films als directiesecretaresse. Het is zijn moeder die hem de liefde voor kunst en mooie dingen bijbrengt, wat hem doet beslissen aan de prestigieuze Romeinse Accademia di Costume e di Moda te studeren.

Na verschillende jobs te hebben uitgeoefend, van krantenverkoper tot handarbeider, maakt hij zijn entree in de modewereld bij Les Copains. Daarna gaat hij bij Fendi werken. Om in 2002 Gucci te vervoegen waar hij verschillende functies achter de schermen opneemt, waaronder die van accessoire-ontwerper en rechterhand van voormalig hoofdontwerper Frida Giannini. Dit is een betalend artikel. Om het volledige artikel te lezen, ga naar WORD LID, en kies de abonnementsformule.

 

 

U heeft geen toestemming om berichten te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.

37 Shares
Share36
Tweet
Share1