Bloemen Fotograferen In De Ruimte

Bloemen fotograferen, doe je niet zomaar eventjes. Neen. Bloemenkunstenaar Azuma Makoto gaat voor een iets creatievere aanpak. Wat dacht je van een foto van een boeket bloemen genomen op 30 kilometer van de aarde?

Bloemen Fotograferen In De Ruimte - LifeStyleTalks

Bloemen in een ijsblok of paddenstoelen overgoten met een laagje goud. Maar zijn meest bekende installatie is zonder twijfel, Exobiotanica, waarin hij een 50 jaar oude Japanse bonsai en een boeket bloemen de atmosfeer instuurde op zo’n dertig kilometer van de aarde. 

Bloemen Fotograferen In De Ruimte - LifeStyleTalks

Azuma Makoto, florist van opleiding, heeft zich gespecialiseerd in een nieuwe kunstvorm. Levende kunst. ‘Met mijn kunst zoek ik een nieuwe uitdrukkingsvorm voor bloemen. Dat doe ik door de vorm van de bloem te veranderen of door de bloem in een uitzonderlijke omgeving te fotograferen’, aldus Makoto. En dat mag best wel extreem zijn. Zo bestaat zijn nieuwste project uit het fotograferen van bloemen in de zee.

Het moeilijkste is de race tegen de tijd. Want een bloem, zo schijnt het, veroudert tien jaar in één dag. Om het kunstwerk op zijn mooist te krijgen en te houden, heeft Makoto zo zijn trucjes. Dat doet hij door het boeket te fixeren of gewoon te laten verdorren.

Bloemen Fotograferen In De Ruimte - LifeStyleTalks

Ook heeft de kunstenaar in Tokyo een ondergrondse bloemenwinkel, Jardin des Fleurs waar niets aan het toeval wordt overgelaten. De temperatuur en de vochtigheidsgraad worden het hele jaar door op hetzelfde niveau gehouden. En ook een speciale LED verlichting zorgt ervoor dat de creaties optimaal kunnen gedijen. Dit jaar mocht de Japanner ook al enkele boetieks van het Italiaanse luxehuis Fendi opfleuren.

Photos: Courtesy Azuma Makoto – Source: CNN

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.

Share
Tweet
Share