Dit Was De Catwalk In 2017

Mode is kunst. Alleen spijtig dat een catwalkshow na ongeveer vijftien minuten al voorbij is. En alles zo snel weer vergeten is. Wat dacht u van een kort overzicht van het modejaar 2017?

De fotografen van het persagentschap Reuters slagen er altijd in om knappe beelden vast te leggen op de gevoelige plaat. Dit met veel oog voor detail. (Om alle foto’s te zien, neem een kijkje op de website van Reuters.)

De ready-to-wear collectie van het excentrieke duo Dolce & Gabbana was geïnspireerd op de hartenkoningin van een kaartspel en op de liefde. Want liefde vind je waar dan ook, zo liet Gabbana optekenen in Vogue. Ook in exotisch fruit en een vrolijke zonnebril. (Foto: Alessandro Garofalo/Reuters)

In 2017 is het exact 20 jaar geleden dat de Italiaanse modeontwerper Gianni Versace werd doodgeschoten voor zijn huis in Miami Beach. Hij was 50 jaar. Gianni was een genie en een icoon, zo zegt Donatella Versace. Met het zomerdefilé voor 2018 bracht Donatella dan ook hommage aan haar broer. Zo zocht ze in de archieven naar zijn meest iconische creaties en prints.  (Foto: Stefano Rellandini/Reuters)

Dolce & Gabbana SS 2018
Dolce & Gabbana SS 2018
« 1 van 6 »

Tijdens zijn carrière maakte Gianni van sommige modellen, echte supermodellen met een bijna goddelijke status. De finale werd dan ook gelopen door vijf van Giannis topmodellen: Cindy Crawford, Naomi Campbell, Claudia Shiffer, Helena Christensen en Carla Bruni. Allen gekleed in een metaalkleurige gazen cocktailjurk die Gianni onvergetelijk maakte. Na de show kreeg Donatella een staande ovatie. (Foto: Stefano Rellandini/Reuters)

Het gaat heel snel voor de jonge Londense ontwerper Richard Quinn. Na zijn studies aan de gereputeerde modeschool Central Saint Martins in 2016 startte hij onmiddellijk zijn eigen label op. Dit jaar sleepte hij de H&M Design Award in de wacht. En mocht hij voor de Zweedse retailer een exclusieve collectie ontwerpen. De zomercollectie van 2018 is een samenwerking met het Londense luxewarenhuis Liberty. Met als uitgangspunt de kleine bloemenmotieven typisch voor de Liberty stoffen. Quinn stak de prints in een modern kleedje, en maakte de bloemen groter én gewaagder. (Foto: Mary Turner/Reuters)

Dit model showt een jurk van Christian Siriano tijdens de New York Fashion Week in de Manhattan borough. De Amerikaan speelt graag met volume.  En dat is niet anders komende zomer, met deze buitenproportionele pofmouwen. (Foto: Joe Penney/Reuters)

In Parijs toonde de koningin van de punk Vivienne Westwood zich opnieuw van haar beste kant. Denk maar aan modellen ingepakt in sneeuwwitte donsdekens. Of creaties inclusief pashokje. Benieuwd wat de 76-jarige Westwood de volgende keer uit haar mouw zal schudden. (Foto: Charles Platiau/Reuters)

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.

70 Shares
Share69
Tweet
Share1