Demna Gvasalia’s Brede Schouders Voor Balenciaga

Het was uitkijken naar de eerste show van creatief directeur Demna Gvasalia. En meteen ook de allereerste catwalkshow van de mannencollectie voor het huis Balenciaga. De verwachtingen waren dus hoog gespannen. 

Demna Gvasalia’s Brede Schouders Voor Balenciaga - LifeStyleTalks

De glazen dakkoepel van het Franklin Lyceum, met op de achtergrond de Eiffeltoren, was alvast de  perfecte locatie voor de presentatie van de zomercollectie 2017. Maar ook de collectie van de oud-student van de Antwerpse Academie wist te imponeren.

Buitenproportioneel breedgeschouderde maatpakken én een opvallende broeklengte, gecombineerd met (witte) laarzen mét hak. Of een rechthoekige oversize mantel met een priesterlijke stola om de hals. Daar moet je lef voor hebben. Wat minder moed vragen de perfect op het lichaam aansluitende pakken.  

Demna Gvasalia’s Brede Schouders Voor Balenciaga - LifeStyleTalks

Een leuke knipoog naar de klassieke zakenman waren de Balenciaga visitekaartjes in de borstzak, in plaats van het pochet. Helaas zie ik de conservatieve advocaat of bankier nog niet meteen zijn cliënten in deze maatpakken ontvangen. Zou wel cool zijn.

Photos: Balenciaga

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.

Share
Tweet
Share