Deze Kunstenaar Vindt Het Papier Opnieuw Uit

De Amerikaanse Lisa Nilsson is gespecialiseerd in quilling of de kunst van filigraan met papier waarbij dunne strookjes papier worden opgekruld, gevormd en vastgelijmd tot een kunstobject. Een metier dat engelengeduld en finesse vereist.  

Deze Kunstenaar Vindt Het Papier Opnieuw Uit - LifeStyleTalks

 

Deze Kunstenaar Vindt Het Papier Opnieuw Uit - LifeStyleTalks‘Bijna een jaar tekende ik illustraties voor magazines en de deadlines waren verschrikkelijk’, zo zegt Nilsson ‘Want ik voel me op mijn best bij trage, tijdrovende technieken. Op een dag vond ik een stuk antiek filigraan in een vintage winkel. Door mijn interesse in wetenschappen stuurde een vriendin me rond dezelfde periode een anatomische tekening van het menselijk lichaam. Het was één van de mooiste dingen die ik ooit had gezien, de manier waarop alle organen zich in het lichaam bevinden. En ik zag onmiddellijk een link met het opgerolde papier.’

 

Deze Kunstenaar Vindt Het Papier Opnieuw Uit - LifeStyleTalksDe artieste vertrekt altijd van de buitenkant die ze daarna invult als een puzzel. Zo gebruikt Nilsson het liefst Japans mulberry papier omdat het dun, zacht en makkelijk plooibaar is. Om het papier te plooien werkt ze met zelfgemaakt gereedschap. Het resultaat is een met uiterste precisie verfijnd kunstwerk. Haar laatste werk, een tapijt, nam zo’n zes maanden in beslag.

 

Deze Kunstenaar Vindt Het Papier Opnieuw Uit - LifeStyleTalksMonniken beoefenden de techniek voor het eerst in de Renaissance. De broeders zochten een goedkope manier om filigraan in goud- of zilverdraad na te bootsen. Daarbij maakten ze gebruik van gouden boekruggen van versleten bijbels.

 

Source:  MCC – Photos: Courtesy Lisa Nilsson

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.

Share
Tweet
Share