Dit Zijn De Winnaars Van Het Siena Art Photo Travel Festival

Het Italiaanse Siena Art Photo Travel Festival is opgevat als een eerbetoon aan de fotografie, met tentoonstellingen, workshops en conferenties over jawel, fotografie. De finale van het festival is de bekendmaking van de winnaar van de Siena International Photo Awards. Hier is de winnende foto.

Dit Zijn De Winnaars Van Het Siena Art Photo Festival - LifeStyleTalks
Sardine Run by Greg Lecoeur

Het is nog maar de tweede editie, en toch telden de organisatoren al 50.000 inzendingen uit 130 landen. De algemene winnaar is de Fransman Greg Lecoeur met zijn foto Sardine Run. De marinefotograaf slaagde erin de sardinetrek langs de Zuid-Afrikaanse kust op de gevoelige plaat vast te leggen. Volgens Lecoeur was het een kwestie van geluk. ‘Ik was op de juiste plaats op het juiste moment als scholen sardines werden aangevallen door roofdieren’.

Dit Zijn De Winnaars Van Het Siena Art Photo Festival - LifeStyleTalks
Strawberry Greenhouses by Leyla Emektar

In de categorie Reizen, ging de Turkse Leyla Emektar met de eerste plaats lopen. Haar kleurrijke foto van oranje, fuchsia tunnels zijn serres met frambozen in de Turkse regio Nazilli. Om de foto te nemen, klom Emektar op een rots en wachtte ze geduldig tot een boerin met een mand frambozen voor haar lens opdook.

Dit Zijn De Winnaars Van Het Siena Art Photo Festival - LifeStyleTalks
Warp Speed by Mike Hollman

Mike Hollman uit Nieuw-Zeeland kaapte dan weer de hoofdprijs weg in de categorie Architectuur. De foto werd genomen in Japan, op de geautomatiseerde transitlijn Yurikamome richting Tokyo.

De fotowedstrijd staat open voor elke amateur of professionele fotograaf mits het betalen van vijftien euro voor drie foto’s, of twintig euro voor tien foto’s. Het winnende kiekje wordt beloond met 1.500 euro.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.

21 Shares
Share21
Tweet
Share