Zo Word Je Echt Gelukkig

Volgens Haemin Sunim, boeddhistisch monnik en auteur van de spirituele bestseller ‘The Things You Can See Only When You Slow Down’, is de sleutel tot een gelukkig bestaan langzamer gaan leven. 

De 43-jarige Haemin Sunim uit Zuid-Korea studeerde religiewetenschappen aan de prestigieuze Amerikaanse universiteit van Harvard. Doctoreren deed hij aan Princeton University. Aanvankelijk studeerde bij film, maar de zware fuifcultuur onder de studenten doet hem vluchten naar een meditatiecentrum. De dagelijkse meditatiesessies en het ’s morgens vroeg opstaan bevallen hem wel, wat hem doet beslissen zijn studies film stop te zetten om religie te gaan studeren.

Zo word je echt gelukkig - LifeStyleTalks by Bieke De Clercq

Na zijn doctoraat keert hij terug naar zijn thuisland om er een opleiding te volgen tot boeddhistische monnik. Om daarna groepstherapieën voor jongeren te organiseren. Omdat veel jongeren en volwassenen te rade gaan bij de monnik om een antwoord te vinden op hun levensvragen, besluit Sunim zijn raadgevingen te delen op Facebook en Twitter. Al snel heeft de man ruim 1 miljoen volgers op Twitter.

En dat is ook de uitgeverijen niet ontgaan. Penguin Books overhaalde Sunim zijn kennis neer te schrijven in het spirituele boek ‘The Things You Can See Only When You Slow Down’. Van het boek zijn intussen al meer dan drie miljoen exemplaren verkocht en wordt het momenteel vertaald in 16 talen. Maar wat is nu eigenlijk de sleutel tot een gelukkig leven?

Zo Word Je Echt Gelukkig - LifeStyleTalksIn de eerste plaats ons drukke leven afbouwen en langzamer gaan leven. Maar ook beseffen dat negatieve emoties niet blijvend zijn. ‘Als je negatieve emoties de ruimte geeft, verliezen die als vanzelf hun grip. Beschouw het als een voorbijgaande wolk in plaats van een allesbepalend stuk van jezelf’. 

Gelukkig zijn, word je door tijd te nemen, selectief te zijn in je keuzes en het koesteren van je gedachten. Zelfbewustzijn is hierbij van groot belang. Hoe je dat doet? ‘Observeer de wereld om je heen net als je eigen gedachten, positief of negatief. En stel gewoon vast. Moet je een belangrijke beslissing nemen? Vertrouw op je onderbewustzijn, gun jezelf enkele dagen de tijd en het antwoord komt vanzelf.’

Zo Word Je Echt Gelukkig - LifeStyleTalks

 

Werd je vertrouwen beschaamd? Of heb je geen hoop meer? Zet je leven op pauze en rust. Laat je zorgen los door er over te praten met een vriend. Maak eens tijd voor een goed face-to-facegesprek in plaats van een snel telefoontje of een sms. ‘Willen sommige ouders de aandacht van hun kinderen, dan dienen ze een sms te sturen,‘ vertelt Sunim ‘Nooit eerder staan we zo goed in verbinding met elkaar, en toch zijn we nog nooit zo eenzaam geweest.’

En weet dat als je drukke levensstijl je overweldigt, je niet machteloos bent. Als je geest rust, rust ook de wereld. ‘The Things You Can See Only When You Slow Down’ is verkrijgbaar in De Standaard Boekhandel voor 14.95 euro, en geeft advies over allerlei levenskwesties zoals relaties, het verwerken van tegenslagen en spiritualiteit. 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.

54 Shares
Share53
Tweet
Share1