Leer Alles Over Mode Met Google

3.000 jaar mode in een paar muisklikken? Of een bezoekje aan modemusea in Japan en Italië vanuit je zetel? Het kan, met het nieuwe paradepaardje van het Google Culture Institute. 

Een werknemer van Google bedenkt in 2010 het geniale plan om ’s werelds cultureel erfgoed tot in het kleinste detail toegankelijk te maken voor iedereen. Het idee sluit aan bij de missie en de waarden van het bedrijf, en het Google kunstproject wordt gelanceerd.

Dat project is ondertussen uitgegroeid tot de non-profit organisatie Google Cultural Institute inclusief eigen online platform Google Arts & Culture. Musea en stichtingen van over de hele wereld werkten mee aan de realisatie ervan. Het resultaat: een immense databank van kunstwerken, objecten en schilderijen.

De vele mode zoektermen en de toenemende populariteit van modetentoonstellingen inspireerde het instituut om 3.000 jaar mode op de digitale kaart te zetten. Meer dan 180 modemusea, scholen en archieven, waaronder de Antwerpse Modeacademie en het Londense Victor and Albert museum, verleenden hun medewerking aan We Wear Culture.

Hiermee wil het Google Cultural Institute aantonen dat mode een cultuur is, en niet enkel kledingstukken die we dragen. Achter elk kledingstuk zit een verhaal, een team van mensen, en een ontwerper die inspiratie haalt uit kunst, muziek,…

Van duizenden kledingstukken tot virtuele bezoeken aan modemusea: voor de geïnteresseerde, de student of de ontwerper is het een fantastische bibliotheek waar je uren kan spenderen. Zo krijg je toegang tot het restauratie lab van het Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute in New York, leer je hoe schoenen en handtassen worden bewaard, hoe textiel met natuurlijke kleurstoffen wordt geverfd, en kan je vanuit je zetel een bezoekje brengen aan het Kobe Fashion Museum in Japan. Ik ben alvast fan.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.

43 Shares
Share42
Tweet
Share1