Maak Een Ritje Op De Hoogste Schommel In Europa

Amsterdam heeft er een nieuwe attractie bij. Een reuzenschommel op 100 meter hoogte. En meteen ook de hoogste schommel in Europa. De beloning? Een schitterend uitzicht over de haven en de stad. 

Maak Een Ritje Op De Hoogste Schommel In Europa - LifeStyleTalks

 

Sinds eind augustus kan je in Amsterdam op het dak van de A’DAM Toren terecht voor een ritje met de Over The Edge. Of twee reuzenschommels op 100 meter hoogte die plaats bieden aan vier durfallen. Vastgemaakt in een veiligheidsbeugel bengel je over de rand van de uitkijktoren. De schommels worden hydraulisch aangestuurd. Maar wie de nostalgie van weleer voelt opkomen, kan ook zelf meedoen.

De A’DAM Toren is gesitueerd op de Noordoever van het IJ, tegenover het station Amsterdam Centraal. Op de bovenste twee verdiepingen is er de A’DAM Lookout met een 360 graden uitzicht over de stad. Maar de schommel maakt het toch een tikkeltje spannender.

Initiatiefnemer Sander Groet kwam op het idee in Las Vegas toen hij op het dak van een hotel een achtbaan en een schommel uitprobeerde. Die ervaring maakte zo’n indruk op de man dat hij besloot om iets gelijkaardigs te doen in Amsterdam.

Lijkt het je wel wat om heen en weer te schommelen over de rand van de A’DAM Toren met onder je voeten een schitterend uitzicht over het Venetië van het Noorden? Met een entreeticket voor de A’DAM Lookout (12,50 euro) en een bijkomend schommelticket van vijf euro ligt Amsterdam aan je voeten. Schommelen kan van 10u00 tot 22u00.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.

Share
Tweet
Share