Breng Een Virtueel Bezoek Aan De Kastelen Van De Loire

Jaarlijks bezoeken zo’n acht miljoen bezoekers de indrukwekkende kastelen van de Loire. Maar dankzij Google kan dat nu ook virtueel.

Breng Een Virtueel Bezoek Aan De Kastelen Van De Loire - LifeStyleTalks
 
Het Google Cultural Institute wil hiermee cultureel erfgoed toegankelijk maken voor een zo breed mogelijk publiek. Zo stellen al meer dan 1.200 musea en culturele instellingen hun patrimonium digitaal tentoon via Google.
 
En nu dus ook achttien kastelen van de Loire, waaronder het kasteel en de tuinen van Bouges, de kastelen van Chambord, Chinon en Chenonceau en de abdij van Fontevraud. Het Clos Lucé waar Leonardo da Vinci de laatste drie jaar van zijn leven spendeerde, geeft de virtuele bezoeker een inkijk in de kamer waar het creatieve genie verbleef. Een verrassing als je weet dat zelfs de betalende museumbezoeker die niet te zien krijgt.
 

Om dat alles te realiseren gebruikt Google een knap staaltje technologie: vliegtuigen uitgerust met fototoestellen, Street View en een gigapixel robotcamera. Alleen al voor het schilderij van de zonnekoning, Lodewijk de Veertiende, waren er 525 foto’s nodig.

Photo: Château de Chambord

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.

Share
Tweet
Share