Modeweken: Wat Te Onthouden Van De Belgische Mannenmode

Terwijl in België de eerste koude winterprik op gang kwam, presenteerden Glenn Martens en Walter Van Beirendonck in Parijs al de mannenmode voor de komende winter (2017-2018). Een kort overzicht.

Walter Van Beirendonck

Wie Walter Van Beirendonck zegt, denkt felle kleuren, grafische figuren, en een welgemeende boodschap. Dan verwacht je niet meteen een collectie met als thema ‘Zwart’. Of toch? ‘Zwart’ verwijst naar de donkere tijden waarin we vandaag leven. Maar met rituelen en dieren wil de directeur van de Antwerpse Modeacademie de wereld helen.

Modeweken: Wat Te Onthouden Van De Belgische Mannenmode - LifeStyleTalks

 

En om dat te doen, schakelde de Antwerpse modeontwerper de Oostenrijkse groep Seidä Pass in, een bende angstaanjagende figuren met duivelsmaskers én een heks. Als ik niet beter wist, zette ik het gegarandeerd op een lopen. Want ze zijn best vredelievend, zo verjagen ze de kwade geesten om de lente te verwelkomen.

En de collectie? Die was best vrolijk. Perfect om de donkerste periode van het jaar door te komen, vind ik. Kostuums met berenprints, de gezichten bedekt met kleurrijke sjaals, en opvallende reuzenhandschoenen waardoor het leek alsof de modellen ellenlange armen hadden.

 

Y/PROJECT

Creatief directeur Glenn Martens, afkomstig uit het pittoreske Brugge maar tegenwoordig woonachtig in de lichtstad, wordt door Vogue omschreven als de voorhoedespeler van de nieuwe Parijse garde. Een mooi compliment.

De combinatie van Franse chic en Britse cool valt duidelijk in de smaak van de modepers. En dat was met deze wintercollectie niet anders. De weelderige lagen stof van de broeken met golvende lijnen zijn wellicht niet zo praktisch op de fiets, maar cool zijn ze zeker. ‘Fashion with a twist’.

Modeweken: Wat Te Onthouden Van De Belgische Mannenmode - LifeStyleTalks

 

En de chic? Die komt tot uiting in het deskundig kleermakerswerk, de stoffen en de sjaals. Ja, je leest het goed. Opnieuw sjaals. Maar ditmaal sjerpen -die veel weghebben van luxe voetbalsjaals- met afbeeldingen van keizer Napoleon Bonaparte en zijn teergeliefde Joséphine de Beauharnais, of koning Hendrik VIII in het gezelschap van zijn tweede (van de zes) vrouw Anna Boleyn.  

1 Comment
  1. Maria Helena Machado Decoradora on Facebook: DESFILE COM MUITA ARTE!! MUITO CRIATIVO!! SURREAL!! PARABÉNS AO CRIADOR!! MUITA IMAGINAÇÃO!! E ÚNICO!! Meryelen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.

38 Shares
Share37
Tweet
Share1