Raf Simons Ontwerpt Voor Kvadrant. En Zonder Tijdsdruk.

De Belgische ontwerper Raf Simons heeft een nieuwe stoffen- en kussencollectie ontworpen voor de Deense textielfabrikant Kvadrant. Hiermee is hij niet aan zijn proefstuk toe. In 2014 tekende hij al stoffen voor de fabrikant die bekend staat om zijn zeer fijne textiel. De Kvadrant-Raf Simonscollectie is vanaf 1 mei verkrijgbaar bij Skandium. 

Raf Simons Ontwerpt Voor Kvadrant. En Zonder Tijdsdruk - LifeStyleTalks

Eind vorig jaar hield Raf Simons het voor bekeken als artistiek directeur bij het Franse luxehuis Dior omdat het alsmaar sneller moest. ‘Ik had alles, behalve tijd.’ Vandaag focust hij op zijn eigen mannenlabel dat intussen meer dan twintig jaar bestaat. En heeft hij opnieuw tijd voor een samenwerking met Kvadrant.

En dat trager ritme bevalt Simons duidelijk. ‘Een jaar de tijd hebben is hemels.’ zo zegt hij in een interview met de Telegraph. ‘Bij Christian Dior tekende ik acht collecties per jaar, en elke collectie kon tot 150 stoffen tellen. Bij Kvadrat zijn het er drie, en ik besteedde er enorm veel aandacht aan. Het is mooi als je een project de nodige tijd kan geven om te rijpen’, aldus Simons. ‘Er is geen haast… Zij geloven in mij, en ik geloof in hen…’

Raf Simons Ontwerpt Voor Kvadrant. En Zonder Tijdsdruk - LifeStyleTalks

Simons haalde zijn inspiratie voor de gestreepte stoffencollectie uit de skiliftstoelen van de Italiaanse neo-rationalistische architect en ontwerper Franco Albini. Die stoelen werden oorspronkelijk ontworpen voor de Triënnale van Milaan in 1940. Simons die productdesign studeerde, was al langere tijd gefascineerd door de stoel.

Bij de première van de jongste collectie in de minimalistische kunstgalerij van Thomas Schulte in Berlijn had het Kvadrantteam een verrassing in petto voor Simons: een reproductie van de Poltrona Seggiovia skiliftstoel bekleed in Simons nieuwe stof.

Of er nog een vierde reeks volgt? Volgens Simons is het mogelijk. ‘Werken met Kvadrant is zo intiem en kleinschalig, en het is perfect mogelijk om het op mijn eentje van thuis uit te doen. Het is een lopend project tot een van ons er genoeg van krijgt. Maar dat zie ik zo snel nog niet gebeuren, want het is bijzonder bevredigend voor beiden.’

Photos: Kvadrant

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.

Share
Tweet
Share