Dit zijn de vijf meest rustgevende activiteiten

Druk, druk, druk. Het wordt stilaan te veel. Want volgens onderzoek uitgevoerd door de universiteit van Durham wil 68 procent van de respondenten meer rust. En dat doe je het best alleen zo blijkt.

Volgens hoofdonderzoeker Dr. Felicity Callard, menswetenschapper aan het Department of Geography van Durham University in het Verenigd Koninkrijk, is er een duidelijk verband tussen het individueel welzijn en het uitoefenen van rustgevende activiteiten. Hiermee is het cliché dat wie uitrust per definitie lui is van tafel geveegd.

Via een online vragenlijst werd gepeild naar de rustgewoonten van 18.000 mensen uit 134 landen. Zo werd aan de deelnemers gevraagd wat hen het meest ontspant. Lezen (58 %), in de natuur wandelen (53 %) en alleen zijn (52 %), zijn de meest populaire bezigheden. Luisteren naar muziek en gewoon niets doen sluiten het lijstje af. Wat vooral intrigerend is om vast te stellen, is dat de activiteiten die het meest ontspannen dingen zijn die je op je eentje doet.

Hoewel er nog weinig geweten is over de mogelijke gezondheidsvoordelen van rusten, is aangetoond dat het meer behelst dan de slaap. Zo is er ook sprake van een fysieke, mentale en spirituele component. Opmerkelijk, 68 procent van de ondervraagden wil meer rust. Niet evident in een maatschappij waar alles sneller en beter moet. Maar het cijfer toont wel aan hoe prangend de situatie stilaan wordt.

 

 
 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.

5 Shares
Share5
Tweet
Share