Pittige volkorenspaghetti met kippengehakt

Ditmaal geen klassieke pastaschotel, maar wel een pittige variant. Eentje met kippengehakt en vurige Spaanse pepers. Sta je al in vuur en vlam? Prima, want het is nog gezond ook.

Ik wou eens iets anders dan een klassieke pastaschotel. En al helemaal geen macaroni met hesp of spaghetti bolognese, want ik eet geen varkens- of rundsvlees. Maar biologische kip mag wel. En waarom eens geen gerechtje met pit? En dan denk ik meteen aan rode pepers, chilipeper en harissa, een pikante Noord-Afrikaanse saus gemaakt van pepers, tomaten, komijn, look en koriander.

Bovendien is het eten van chilipepers goed voor de gezondheid. Zo toonden onderzoekers van de universiteit van Vermont aan dat wie chilipeper eet, langer leeft. Dat zou te danken zijn aan capsaïcine, of de stof die de rode pepers zo pikant maakt. Capsaïcine is een doeltreffende pijnstiller die o.a. gebruikt wordt bij de behandeling van artritis. Vanaf nu, staat dit minstens één keer per week op het menu. 🙂 Hier is het recept: 

Ingrediënten

2 blikken gepelde tomaten (biologisch) – 2 tenen knoflook – 1 kleine doos champignons (250g) – 1 grote ui – 1 biologische kippenworst (100 procent kip) – biologische extra vierge olijfolie  – harissa pasta – 2 zoete puntpaprika’s – 1 chilipeper – volkorenspaghetti

Let op, sommige slagers mengen kippengehakt met varkensgehakt. Navragen is de boodschap!

Bereiding
  1. Rol kleine balletjes van de kippenworst en bak deze zo’n vier minuten in olijfolie tot ze mooi bruin kleuren. Leg apart.
  2. Stoof in hetzelfde bakvet de fijngesneden ui aan. Voeg de fijngesneden teentjes knoflook toe. En daarna de in julienne gesneden chilipeper. De zoete puntpaprika’s mogen er ook bij. 
  3. Roer er een theelepel harissa onder.
  4. Voeg de gepelde tomaten toe. Laat nu goed doorkoken en roer, terwijl je de tomaten platdrukt met een spatel. (kleine tien minuten)
  5. Draai het vuur lager en voeg de rauwe champignons toe samen met de gehaktballetjes. Kook ondertussen de volkorenspaghetti.

Smakelijk! 

Bieke De Clercq

Hallo! Ik ben Bieke De Clercq, freelance schrijver, stilist én auteur van LifeStyleTalks. Heb je een vraag? Vul het contactformulier in of stuur een e-mail. Have fun exploring LifeStyleTalks!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.

49 Shares
Share48
Tweet
Share1