Veerle Windels, Toon Me Je Kantoor En Zeg Me Wie Je Bent

Hoe iemand zijn kantoor inricht, vertelt veel over wie hij of zij is. Of toch niet? Ditmaal nemen we een kijkje in het kantoor van de gereputeerde modejournaliste, Veerle Windels. Wie is zij en hoe ziet de werkplek van deze zelfzekere vakvrouw eruit?

Veerle Windels wordt geboren in 1965. Haar vader is industrieel ingenieur en werkt voor de universiteit van Gent. Haar moeder heeft een eigen zaak. Het is voor haar vader niet meer dan logisch dat Veerle universitaire studies doet. Ze kiest voor Germaanse filologie. Eén maand voor ze afstudeert, begint ze bij het dagblad De Morgen waar ze de gemeenteraad van haar thuisstad Tielt volgt. Na exact één maand mag ze naar de redactie in Gent. Met haar fiets doorkruist ze de stad op zoek naar nieuws. Tot in 1988 toenmalig eindredacteur Paul Goossens vraagt of ze niet naar Parijs wil. De Belgische modeontwerper Martin Margiela veroverde op dat moment Parijs. Of ze hem niet wilde gaan interviewen? Vandaag kan de Tieltse een indrukwekkende lijst van interviews voorleggen met meer dan duizend ontwerpers en professionals uit de modewereld. Daarnaast geeft ze ook les aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. En schreef ze verschillende boeken waaronder ‘Werken met Woorden’ (een geweldig boek overigens) en ‘ACT(e)’, een monografie over de Antwerpse ontwerper Tim van Steenbergen.

Leerkracht Engels

Toen Veerle vijftien was, wist ze al dat ze Engels zou studeren. Zo was ze al meerdere keren met haar ouders naar de Verenigde Staten gereisd. En had ze in San Francisco een vriendinnetje leren kennen met wie ze, nu bijna dertig jaar later, nog altijd contact heeft. Het stond in de sterren geschreven dat ze lerares Engels zou worden. Maar het is bij twee weken stage gebleven. Lesgeven was niet haar ding. ‘Ik ben thuisgekomen en ik zei: ‘Mama, ik ga nooit lerares Engels worden. Ik kan dat niet aan in die studio bij al die leraressen. Ik heb toen het ongelofelijke geluk gehad dat mijn neef mij opbelde en de hoorn doorgaf aan een man. Die man had iemand nodig om de gemeenteraad van Tielt te volgen voor de krant De Morgen. Ik heb ja gezegd, en weet nog goed dat ik aan mijn vader moest vragen wie er in de gemeenteraad zat.’ zegt ze glimlachend.  Dit is een betalend artikel. Om het volledige artikel te lezen, ga naar WORD LID en kies de abonnementsformule.

2 Comments
  1. Wat een inspirerend artikel Bieke. Alsof ik tijdens het lezen van je artikel in het kantoor rondloop.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

X

Paswoord vergeten?

Word lid

Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.

54 Shares
Share53
Tweet
Share1